Ik mag niet meer in de zon zitten van mijn armband

imagesAlhoewel het heerlijk is om in de zon te zitten of buiten te zijn is teveel zonneschijn niet goed voor je. Het Franse bedrijf Netatmo ontwikelde een armband die samen met een app op je smartphone je kan vertellen wanneer je zonnebrand moet aanbrengen of zelfs gewoon uit de zon moet gaan.

June, de zonnearmband

De armband heet June en is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en meet realtime de hoeveelheid zon die je opvangt. Je moet aangeven wat voor huidtype je hebt (roodharigen verbranden nou eenmaal sneller). De app geeft je gedurende de dag advies om uit de zon te gaan, je in te smeren of een hoed op te zetten . Ook geeft de app de UV index voor morgen aan en kan je dus van te voeren beslutien of je zonnebrand moet meenemen.

De June is er in drie kleuren en kan ook als broche gedragen worden. De June komt waarschijnlijk in April op de markt voor een prijs van ongeveer € 95.

Een verlicht bedrijf

Het is een vreemde naam, Waka Waka maar achter deze naam zit een Nederlands bedrijf dat op de markt komt met een lamp op zonnecellen die, als deze een dag in de zon heeft gelegen, 200 uur licht geeft of je smartphone kan opladen. Niet alleen handig voor de 1,5 miljard mensen in ontwikkelingslanden ie geen elektriciteit hebben (dit is de  missie van Waka Waka om daar iets aan te doen)  maar ook voor een dagje naar het strand. Altijd goed om je smartphone op te kunnen laden.

Neem je medicijnen (en de juiste)

Als je veel medicijnen gebruikt, bijvorrbeeld voor een chronische aandoening, is de kans op het nemen van de verkeerde medicijnen, op het verkeerde moment of zelfs het niet nemen (opzettelijk of per ongeluk) groot, Medissimo toont op CES de iMedipac een ‘pillendoos’ die het nemen van medicijnen monitort en als ze niet of verkeerd worden genomen een signaal geeft. Hierbij worden leds gebruikt om het juiste compartiment aan te geven. Als de medicijnen niet worden genomen wordt een alarm gestuurd naar de patient en/of de familie of dokter  (in te stellen). Het systeem gebruikt GPRS, Near Field Communication (NFC), leds en diodes om er voor te zorgen dat de juiste medicijnen worden genomen.

In eerste instantie zal de iMedipac op de Franse markt worden geintroduceerd. De richtprijs zal ongeveer €250 zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s