Karma is een social wifi hotspot!

CESAls je bijna €10 moet betalen voor 1 MB data in de Verenigde Staten wordt je heel voorzichtig wat je met je mobiele telefoon doet. Je zet de dataverbinding uit en je gaat van open wifi verbinding tot open wifi verbinding om toch online te zijn. Tenminste tot nu … nu is er Karma.

Hoe werkt Karma?

Karma is een mobile wireless hotspot. Daar zijn er meer van, bijvoorbeeld de Mifi. Wat Karma anders maakt is dat bij Karma een open WiFi kanaal is waar iedereen op kan inloggen. Je komt dan op een homepagina waar jouw ‘bezoeker’ een Karma account kan aanmaken. Als hij of zij dit doet krijgen jullie allebei 100MB data gratis. De  bezoeker gebruikt jouw Karma om het internet op te gaan en in het vervolg kan op iedere andere Karma hotspot worden ingelogd om het internet op te gaan.

Karma kost $79 en daar zit 1GB data bij, verder zijn er geen kosten. Ben je door je databundel heen dan koop je weer nieuw. Omdat je data nooit verloopt zou je het zelfs een keer per jaar kunnen gebruiken als je naar Las Vegas gaat voor een beurs.

Op dit moment is Karma alleen beschikbaar in de VS (niet overal) maar er zijn plannen om ook in Nederland en andere landen te gaan. Ik zeg met name Nederland omdat Karma een NY startup is die opgericht door twee Nederlanders, Steven van Wel en Stefan Borsje.

De willekeur van Autographer

Wearables zijn er in werkelijk alle soorten en maten, van Fitbit en NikeFuel tot Google Glass en smartwatches. De meest opvallende wearable is misschien wel de camera van Autographer. Deze draag je op je jas of trui en gedurende de dag neemt deze bij verandering van omgeving, beweging of iets anders een foto. Later worden de  fotos overgezet naar smartphone of PC.

Eigenlijk is het In plaats van fotografie, auto-grafie.

Het algoritme zorgt dat de fotos ongepland genomen worden en daardoor natuurlijker zijn en minder geposeerd. Aan de andere kant zullen ook niet alle fotos even goed of mooi zijn, maar dat heb je soms ook gewoon met fotograferen.

Ik wil een echt keyboard voor mijn iPhone 5

Een touchscreen is best aardig voor spelletjes maar om te typen gaat voor veel mensen toch niets boven een echt toetsenbord. Het Amerikaanse bedrijf Typo heeft een case ontwikkeld voor de iPhone 5(s) met een echt toetsenbord. Zo echt lijkend zelfs dat ze een rechtzaak aan de broek hebben gekregen van Blackberry die het toetsenbord wel heel erg vond lijken op dat van hen.

Op dit moment kan je al online de Typo bestellen voor $99, levering is eind januari. Tenzij natuurlijk de rechtzaak roet in het eten gooit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s