@&#^& Waar zijn mijn sleutels nou weer gebleven?

CESRegelmatig ben ik mijn sleutels kwijt. Natuurlijk is de beste oplossing ze natuurlijk gewoon opruimen op een vaste plaats maar als alternatieve oplossing is er nu Trackr. 

Trackr

De Trackr  is een klein elektronisch apparaatje wat je aan je sleutels vastmaakt en als je ze kwijt bent gebruik je de app om ze weer te vinden. De Trackr begint dan te piepen en als het goed is kan je de sleutels snel weer terugvinden. Het leuke is dat het ook andersom werkt, als je wel je sleutels hebt maar niet je telefoon kan je de telefoon laten rinkelen met een druk op de Trackr, zelfs als de telefoon op stil staat.

Met de Trackr raak je je telefoon ook nooit meer kwijt want als Trackr en telefoon meer dan +/- 30 meter uit elkaar dreigen te raken dan beginnen beide te piepen of rinkelen.

Je kunt de Trackr natuurlijk ook aan andere dingen vastmaken, niet alleen aan je sleutels. De Trackr kost $ 24,95.

Dropcam

De Dropcam is een Wifi video camera die je in huis kunt gebruiken, bijvoorbeeld om je slapende kind in de gaten te houden of gewoon wat er in de woonkamer gebeurd als jij niet thuis bent. De Dropcam slaat de opnames op in de cloud en je kunt ze via een app (Android of IOS) bekijken. De camera heeft nightvision waardoor ook in het donker kan worden bekeken wat er aan de hand is en met de 130 graden lens heb je een goed beeld.

Als je later beelden wilt terugkijken moet je een abonnement nemen op de service. Dat is $9,95 per maand om 7 dagen terug te kunnen kijken of $29,95 om een maand terug te kunnen gaan.

De Dropcam kost $195 en is beschikbaar via o.a. Dropcam.com. Onduidelijk is (maar dat wordt uitgezocht) of de Dropcam ook in Nederland werkt (ivm de cloud opslag).

Gamen krijgt een andere dimensie

De Microsoft Kinect Sensor heeft op de XVBOX gezorgd voor een geheel nieuwe manier van gamen omdat de camera jouw bewegingen registreert. Jij bent de controller als het ware. Het Amerikaanse bedrijf YEI Technologies toont op CES een motion tracking systeem dat heel nauwkeurig de bewegingen van je lichaam registreert door middel van sensoren en deze beweging omzet naar bewegingen van jouw karakter in het spel. Je ziet dat je op een heel andere manier gaat spelen en veel meer je lichaam gebruikt. Je kunt dit goed zien in de video, achter de spreker zit een gamer te spelen die de sensoren draagt.

Met name voor shooters als Call of Duty zou dit een nieuwe dimensie betekend. Het is trouwens nog niet bekend welke games ondersteund worden,

Er zijn twee tyoes, een versie die alleen het bovenlichaam registreetrt en een versie voor het hele lichaam. In mei hopen ze het systeem te kunnen leveren (er wordt een Kickstarter project gestart) en zal onder de $400 komen te liggen. De versie alleen voor het bovenlicham komt later en zal goedkoper zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s