Hé, polaroid is er nog!

CESPolaroid was een van de grote namen op het gebied van fotografie, bekend van de instant foto’s. De komst van digitale fotografie heeft de fotowereld voor altijd veranderd maar Polaroid is er nog met producten die het beste van vroeger en nu combineren.

De Socialmatic Camera van Polaroid maakt niet alleen instant fotos op het 2″ x 3″ formaat maar heeft ook een ingebouwd Android platform waarmee foto’s gemakkelijk en snel kunnen worden geupload naar sociale media. In de foto’s zit een ingebouwde QR code en wanneer jouw foto wordt gedeeld met vrienden en familie over de hele wereld je dit kunt volgen met een app die ingebouwd is in de camera. De Socialmatic zal in het najaar van 2014 beschikbaar zijn voor een prijs van $299.

Een Nederlandse smartwatch

Op CES is er veel aandacht voor wearables, in essentie kleine computertjes die je draagt op je hoofd, lichaam of om je arm. In de laatste categorie valt natuurlijk de smartwatch, zoals de Pebble of  de Samsung Galaxy Gear. Maar er is ook een Nederlandse fabrikant van smartwatches. Burg maakt al jaren smartwatches en introduceert op CES hun nieuwe model, de BURG 18. Het bijzondere van de modellen van Burg is dat er ook een simkaart in zit en je dus geen smartphone nodig hebt daarnaast.

De bal die kijkt of het veilig is

Eurekapark is het stuk van CES waar de startups staan. Geen 5000m2 grote stands maar op 16m2 tonen ze hun nieuwe producten of zelfs nog maar concepten. De Bounce Imaging Explorer is daar een voorbeeld van. Dit een een schuimrubber achtige bal met daarin een aantal camera’s en kan worden gebruikt door bijvoorbeeld de politie als er een huis of ruimte moet worden binnengegaan waarvan men niet weet of het veilig is, of er niet iemand met een pistool of geweer achter de deur staat. De fotos die worden gemaakt worden naar een tablet of smartphone gestuurd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s