Hoe fit is jouw hond?

CESWearables zijn hot op CES. Bijna alle grote fabrikanten (LG, Sony, Epson, Garmin) komen wel met een fitnessband om je te helpen gezonder te leven. Zo’n fitnessband houdt je activiteit bij kan je een steun in de rug zijn voor je goede voornemens. Een groep werd tot nu toe stelselmatig overgeslagen en dat is de hond. Als het baasje fit is, moet de hond dat ook niet zijn?

Fitbark toont op CES een fitnessband speciaal voor honden. Volgens Fitbark CEO is 50% van de honden in de VS te dik en daar moet wat aan gebeuren.
Je bevestigt de sensor aan de halsband van de hond en je kunt 24/7 de activiteit van je hond volgen en zelfs de activiteit van jouw hond vergelijken met soortgelijke honden of zelfs met jouw eigen activiteit. Kijken wie het meest actief is.  Fitbark is rond april 2014 beschikbaar voor $69.

Ik zie, ik zie … een NFC

NXP, de Nederlandse chipmaker is al jaren aanwezig op CES en laten concepten en prototypes zien die mogelijk zijn met hun chips, dit naast natuurlijk de producten waar de chips al inzitten zoals de populaire en succesvolle console games Skylander en Disney Infinity. Dit jaar is bijzonder omdat iedereen die op CES komt gebruikt maakt van een chip van NXP, vaak zonder het te weten. De toegangsbadges van de show zijn namelijk voorzien van een Near Field Communication (NFC) chip. Jeff Fonseca van NXP legt uit wat de voordelen hiervan zijn.

Gebruik je muis zonder handen

Het mooie is CES is dat je voor ieder probleem (of iets waarvan de leverancier denkt dat het een probleem is) meerdere oplossingen zijn. Zo ook voor de muis de we gebruiken om de computer te besturen. Intel zoekt de oplossing in het besturen van je PC met gebaren, Het bedrijf Perceptive Devices laat zien dat je ook je muis kunt besturen met hele kleine hoofdbewegingen. Ze zien niet alleen mogelijkheden om je PC te besturen maar ook voor soldaten, chirugen en zo voort.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s