De toekomst is augmented

CESAugmented reality, iets uit de digitale wereld toevoegen aan onze echte wereld krijgt met de nieuwe bril van Epson een nieuwe dimensie. Stel voor, je staat in het Rijksmuseum en kijkt naar de Nachtwacht. Je zou wel iets meer willen weten over Rembrandt. Dan kan je natuurlijk kijken op het bijschrift van het schilderij maar met de nieuwe bril van Epson zou deze informatie eenvoudig weg op je bril geprojecteerd worden. 

Ik zeg met name ‘zou’ kunnen omdat de bril eigenlijk net als een smartphone een (android) platform is waar applicaties op ontwikkeld moeten worden.  Epson toonde op CES versie 2.0 van de bril aan het aanwezige publiek die in drommen erop af was gekomen. De bril is vrij groot omdat hij over je normale bril kan worden gedragen maar ook omdat er twee projectoren inzitten die het beeld projecteren op de bril. De bril zal in Mei 2013 beschikbaar zijn voor een prijs van € 699.

Voor de liefhebbers legt Sean Mc Cracken, een van de ontwikkelaars die games voor de Epson bril ontwikkelt uit wat zo geweldig is aan de bril.

Wemo helpt je huis automatiseren

Onze smartphones en tablets worden steeds meer universele afstandsbedieningen. Belkin laat met Wemo zien dat je alles met een stekker kunt besturen met je tablet of smartphone, het energieverbruik zien en zo voort. Daarnaast is het ook mogelijk om ledlampen te besturen.

Ook is het mogelijk om apparaten conditioneel te besturen volgens het If This Than That (IFTTT) principe.

De WeMo LED Smart Lighting zal als starterkit (WeMo smartswitch en 2 ledlampen) vanaf april te koop zijn met een prijs vanaf € 129.

Hightech rolstoel

Het Japanse bedrijf Whill heeft de elektrische rolstoel onder handen genomen en er een hip personal mobility device van gemaakt. Naast het opvallende design is de Whill ook in staat om op de plek te draaien omdat de kleine voorwielen 24 kleine wieltjes hebben die de draaibeweging maken. Je bestuurt de Whill met een soort muis en hoewel het even wennen is leer je snel met de Whill rijden (ik heb het zelf uitgetest en niemand geraakt). De richtprijs voor de Whill is $ 9500.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s