Leren terwijl je slaapt

CESHet klinkt bijna te mooi om waar te zijn, leren terwijl je slaapt, maar toch denkt Sheepdog Sciences uit San Franciso dat het kan. Geuren kunnen een bepaalde herinnering ophalen maar geluiden kunnen dat ook.

Stel je voor dat je een taal aan het leren bent en daarbij een bepaald stuk muziek op hebt staan. Door dit geluid tijdens de slaap af te spelen tijdens een fase van de slaap die slow wave sleep of deep sleep heet (en waarin herinneringen worden gevormd). Met je iPhone hou je bij wat je aan het leren wat en welke muziek je daarbij luisterde. ’s Avonds kies je uit wat je wil onthouden, gebruikt de sleepsensor die precies kan bepalen wanneer je in deep sleep bent en, volgens Sheepdog Science, onthoudt je het 30% beter. Toepassingen hiervan zijn onder andere bij ADD waar de deep sleep fase door medicijnen wordt aangetast. De verwachte prijs zal ongeveer rond de $299 liggen en moet om de markt komen zo rond januari 2015.

Zwemmen met een camera

Liquid Image is bekend van de in duik- en skibrillen geintegreerde camera. Op CES toonden ze hun nieuwste model, in essentie een zwembril met camera en foto mogelijkheden. De bril heeft veel weg van een chloorbrilletje maar dan groter. Het is bedoeld voor mensen die geen grote duibril opwillen maar toch opnames willen maken onder water terwijl ze aan het freediven zijn.

Prijzen voor de OPS  zijn nog niet bekend, het product zal ongeveer in juni 2014 op de markt komen.

Tech Sling, het antwoord op de vraag: waar laat ik mijn iPad

Tech Sling is een innovatie die duidelijk minder high tech is dan de andere producten op CES maar daarom niet minder handig.  Met de Techsling kan je onder je kleding je iPad en smartphone dragen. Volgens de leverancier is het veiliger omdat niet iedereen ziet dat je dure elektronica bij je hebt en ook geen rugzak hoeft te dragen en je je handen vrij hebt.

Je bewaart je pistool veilig in een gunbox

Het is meer een Amerikaans probleem dan een Nederlands probleem, rondslingerende pistolen. Amerikanen mogen een pistool in huis hebben voor zelfbescherming. Het probleem is dat je een pistool snel bij de hand wilt hebben als je hem nodig hebt maar niet dat de kinderen er zo maar bij kunnen. Volgens de makers van the Gunbox  wordt het pistool vaak onder het matras gestopt, met alle gevolgen van dien. De Gunbox kan op diverse manieren geopend worden: met een vingerafdruk of met een NFC chip op je telefoon. Als kinderen gaan spelen met de Gunbox gaat een alarm af door de bewegingssensoren die zijn ingebouwd. De meest luxe versie heeft ook GPS en GSM ingebouwd en laat je weten als iemand er mee aan de haal gaat. De prijs van de Gunbox loopt van $249 tot $479.

Advertenties

Een gedachte over “Leren terwijl je slaapt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s